Eikstraat 5 / 1623 LP Hoorn / 06-42 09 51 98 / info@essentieeltherapeut.nl
Coaching & Begeleiding

Gestalttherapie

Met de oefeningen vanuit de Gestalttherapie kan iedereen meer uit zijn leven halen. Over het algemeen zijn we er ons er niet van bewust wat we met onze lichaamstaal uitstralen naar de ander. Hierdoor kan er altijd een bepaalde ‘sfeer’ blijven hangen en kunnen ‘dingen’ zich opstapelen, totdat de boel explodeert en er ruzie of een vervelende woordenwisseling ontstaat. Met oefeningen vanuit de Gestalt proberen we het contact te herstellen; contact met jezelf en met anderen in jouw omgeving.

Het gaat erom dat we leren zien wat je in de weg staat voor een goed contact. Het kan goed zijn om ‘dingen’ die je  steeds dwars zitten, in jezelf op te sporen.

Voorbeeld: je hebt een conflict met je collega en je vermijdt het om dit aan te gaan of uit te praten. Elke keer als je deze collega tegenkomt, krijg je een wringend gevoel in je maag. Aan de hand van de oefeningen uit de Gestalttherapie proberen we de oorzaak van zo’n probleem te achterhalen. Als het probleem helder is, kan er aan begrip en acceptatie gewerkt worden en kunnen er andere keuzes gemaakt worden.

Als je jezelf accepteert, verdwijnt de behoefte om anderen te veranderen

Angèle Merks - Essentieel Therapeut © 2024 | Privacy
Gerealiseerd door: indrukwekkend.nl